Beleidsteksten redigeren

Beleidsteksten redigeren

De tekstschrijvers van Het Nederlands Tekstbureau hebben veelal een voorliefde voor het redigeren en corrigeren van beleidsteksten. Deze teksten - zoals een informatienota, adviesnota of discussienota - dienen een belangrijk doel: motiveren, adviseren, overtuigen of informeren. De schrijver heeft er dan ook veel tijd in gestopt. Aan onze tekstschrijvers de eervolle taak om te zorgen voor de spreekwoordelijke puntjes op de i.

Uw doel, ons doel
Waar wij voor zorgen, is dat uw zorgvuldig opgestelde tekst ook daadwerkelijk zo overkomt als u beoogt. We zorgen dat aan de feitelijke inhoud niets verandert; wel verdiepen wij ons in zaken als formuleren, grammatica, leestekens en spelling. In overleg met u passen we eventueel ambtelijk of wollig taalgebruik aan. Waarom 'Met betrekking tot' schrijven als 'over' ook voldoet? Het doel is immers dat uw doelgroep de tekst makkelijk kan lezen, snel de hoofd- en bijzaken kan onderscheiden en de argumentatie makkelijk tot zich kan nemen.

Onze aanpak
Zodra u contact met ons opneemt voor het redigeren of corrigeren van een beleidsnota, vragen wij u de tekst toe te sturen. Uiteraard behandelen wij deze vertrouwelijk. We bekijken dan de kwaliteit en de lengte van een beleidstekst, waarna wij een vrijblijvende offerte uitbrengen. Zodra u deze goedkeurt, gaat een tekstschrijver van Het Nederlands Tekstbureau met de tekst aan de slag. We brengen onze wijzigingen gemarkeerd aan, zodat u in een oogopslag ziet wat wij aanpassen. Tegelijkertijd brengen we ook opmerkingen in de tekst aan waar we u over bellen. Bijvoorbeeld als de inhoud ergens onduidelijk is.

Meer weten?
Wilt u met ons overleggen wat de werkzaamheden voor uw beleidsteksten zouden zijn? U kunt ons bureau bereiken per e-mail en telefoon. Wij zien uw reactie graag tegemoet.

 

  • Beleidsteksten
  • Redigeren en corrigeren
  • Beleidsnota
  • Informatienota
  • Adviesnota
  • Discussienota